IPL treatment (lichtflitstherapie)

Stoort u zich aan haartjes in uw gezicht of op uw lichaam, of bent u het eindeloos ontharen zat? Met een IPL treatment bent u snel, effectief en pijnloos van de haartjes af.

IPL staat voor Intense Pulse Light Ontharing en ontharen met behulp van lichtflitstherapie is zeer effectief. Nooit meer scheren, geen ingegroeide haren, geen geknoei met hars en geen tijdrovende afspraak voor het gevoelige elektrisch ontharen.

Bij een IPL treatment wordt gebruik gemaakt van melanine als geleider voor de lichtflitsjes. Melanine zit van nature in de haarschacht en in de matrix van de haar. Via de melanine wordt de haarfollikel inactief gemaakt (als het ware in slaap gebracht), zodat deze geen nieuwe haar produceert. Haargroei gaat in fases en alleen het haar in de anagene fase (groeifase) is gevoelig voor de IPL behandeling. Niet al uw haartjes zitten in dezelfde fase, daarom het nodig de behandeling een paar keer te herhalen.

Een IPL treatment bestaat meestal uit vijf tot acht behandelingen, maar kan in enkele gevallen vaker nodig zijn. Haargroei kan overigens altijd terugkomen, bijvoorbeeld onder invloed van hormoonschommelingen of medicijngebruik. Dan kunt u opnieuw een IPL treatment ondergaan. Voor het beste en meest duurzame resultaat wij om jaarlijks langs te komen voor een onderhoudsbehandeling.

Wilt u meer informatie over IPL treatment? Wij adviseren u graag! Voor alle behandelingen en prijzen gaat u naar Tarieven.